My world: February 2006 ft11 {FONT-SIZE: 12px; COLOR: #ff0000; FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica; BACKGROUND-COLOR: #eeffff} .;
Waktu Sembahyang Untuk 6 Juta Seluruh Dunia!
Negara:

Friday, February 24, 2006

Betul ke nie???


Ader x korang baca paper The Star semalam??? dekat bahagian "thumbnails"??? kat bawah sekalai tur ader satu gambar kalau x silap aku cam nie kot:) Hmm apakah lasan kiata lagi untuk meletak perkataan macamniee? agak nya org yng nak tanslate tur salah faham kot.. tapi gambar nie diambil di Kuala Lumpur.. tapi nie x pa kita yng baca tapi nanati mcam mana plak kalu pelancong tengok???? nanti aper la plak yng diorang akan kater????

Friday, February 17, 2006

Rezeki di tangan tuhan!


kali nie post aku cakap pasal rezeki kenapa aku cakap cam nie? pernah x korang terfikir kadang2 kita buat sesuatu tu sungguh2 tetapi x daapt ada x??? mesti adekan? semacm aku. aku dah seminggu buat latihan xkira hujan ke paanas ke ribut ke petir ke tapi buat jugak latihan semuanya bley dikatakan perfect laa tetapi mungkin tahun nie x da rezeki kot...hmm mana tau tahun depan rezeki berganda ke??? kita x tahukan?????? :)

(korang mesti tertanya menda aper yug aku cakp dan menda pa yg aku buat latihan.. korrang buat laa pilihan sendiri K)

A)Aku buat latihan pancaragam sekolah
B)Aku buat latihan kawad kaki rumah sukan
C)Aku buat latihan nak kalahkan siti nurhaliza(cheh option nie memang hampeh!)
D)Korang fikir la sendiri!


p/s:Aper kaitan potret Suleiman the magnificient nagn post aku kali nie

Friday, February 10, 2006

Kelebihan bulan Muharam


Assalamualakum dan slmat sejahtera ari nie dah masuk 10 Muharam.. Korang tau tak 10 Muharam nie ader bnyak rahsia nyer?Pada hari 10 Muharam nie ader 20 perkara penting telah berlaku iaitu:
1.Nabi Adam telah bertaubat kepada Allah
2.Nabi Idris telah diangkat Allah ke langit
3.Nabi Nuh telah deselamtkan Allah setelah bumi tenggelam selama 6 bulan
4.Nabi Ibrahim diselmatkan Allah daripada pembakaran Namrud
5.Allah menurunkan Kitab Taurat kepada nabi Musa a.s
6.Nabi Yusuf dibebas dari penjara
7.Pemandangan Nabi Yaakub yang kabur dipulihkan Allah
8.Nabi Ayub disembuhkan Allah daripada penyakit kulit
9.Nabi Yunus keluar daripada perut ikan paus setelah berada selama 40 hari 40 malam
10.Laut merah terbelah 2 untuk menyelamatkan nabi Musa dan pengikutnya daripada Firaun
11.Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah
12.Nabi Sulaiman dikurniakan kerajaaan yang besar
13.Hari pertama Allah mencipta alam
14.Hari pertama Allah menurunkan rahmat
15.Hari pertama Allah menurunkan hujan
16.Allah menjadikan 'Arasy
17.Allah menjadikan Luh Mahfuz
18Allah menjadikan Qalam
19.Allah menjadikan malaikat Jibrail
20.Nabi Isa diangkat ke langit

Friday, February 03, 2006

Ader problem ngan gaming??

Korang ader problem ngan gaming?? kaalau ader korang bley pegi kat http://emilioportal.blogspot.com/ kat sini kalau ader aper2 problem ker just post kat sini insyaallah solan itu akn di jwab ngan kadar secepat mungkin!

Selamay menyambut maal HIjrah yang ke 1427!

Dah 1427 nabi behijrah utk mengmbangkan agama islam oleh sebab ketekunan dan kerajinan nabi dalm menyebarkan dakwah islam hari ini Malaysia hidup aman dlam keadaan harmonis....Tetapi x semuanya indah! sbg cth gejala sosial yang beluluasa dan maksiat yang berlaku x kira tempat dan masa begitu jugalah teknologi Handphone 3G sekarang macam-macam benda maksiat didownload ke dlm handset menggunakan teknologi tersebut. oleh itu pandai-pandailah kita semua menggunakan teknologi pada hari ini jangan sehingga nasi dah menjadi bubur sudah laaaa dan ibu bapa yng akan bertanggungjawab kalau benda yang x elok akan berlaku jagn laa orang kata kita nie menconteng arang ke muka sudah laa nanati sembahyang dan istifar banyak2.....